E-commerce Manager (vervuld)

 • Marketing
 • Tilburg, Nederland

E-commerce Manager (vervuld)

Omschrijving

Voorheen verkocht onze opdrachtgever, Petrol Industries, uitsluitend via (online) wholesalers. Sinds kort heeft Petrol Industries een eigen webshop. Als E-commerce Manager krijgt jij de unieke kans om de webwinkel te runnen en uit te bouwen en dat vanuit een uitstekend startpunt: een aansprekende collectie met een sterke merknaam. Al met al een rol vol ondernemerschap waarin je echt het verschil kan maken.

 

De belangrijkste markten voor Petrol Industries zijn de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Het hoofdkantoor van Petrol Industries staat in Tilburg, waar ongeveer 70 mensen werkzaam zijn. Petrol Industries ontwikkelt en verkoopt denim-geïnspireerde kleding voor mannen en kinderen onder haar bekende merk ‘Petrol’. Binnenkort zal ook de eerst ook een damescollectie worden gelanceerd. Petrol groeit hard, ook internationaal. 


Meer over de functie


Petrol Industries verkochte haar collecties via offline en online wholesalers, maar aangezien de markt sterk veranderd en online een steeds prominentere plek krijgt, is het van groot belang zelf een goed beeld van de consument te krijgen.

 

Daarom heeft Petrol Industries sinds enige tijd een eigen webshop. Als E-commerce Manager krijg jij de webwinkel onder je hoede met de opdracht om de volgende stappen te zetten. Met concrete doelen als meer traffic genereren, conversie opschroeven en de omzet significant te vergroten. Dit alles zal creativiteit en het vermogen om buiten de gebaande paden te denken vergen.

 

Aangezien Petrol een MKB bedrijf is betekent het dat ze veel zelf doen. De executie is net zo belangrijk als het idee, dit geldt zeker voor de nieuwe E-commerce Manager. Wij zoeken iemand die echt de drive heeft om te ondernemen en echt het verschil wil maken. Met als doel om bij te dragen aan de groei van Petrol Industries. Je kan meegroeien met het bedrijf, starten met de webshop en uiteindelijk de onlinestrategie vormgegeven.

Vereisten

De belangrijkste taak van de E-commerce Manager is natuurlijk om de webwinkel te runnen. Je hebt met de sterke merknaam, de Europese footprint en de populaire collecties, uitstekende ingrediënten om de webshop nationaal en internationaal uit te bouwen.

 

Tevens werk je aan de relatie met de grote marketplaces, zoals Amazon en Zalando. Je stemt bijvoorbeeld content en promoties af tussen de marketplaces en de eigen webshop.

 

Datagedriven werken is een belangrijk uitgangspunt bij Petrol Industries. Jij speelt daarin een centrale rol. Enerzijds zal jij, door het directe contact, de eindconsument veel beter leren kennen en veel data kunnen verzamelen. Anderzijds is online dé plek om met slimme, datagedreven inzichten nieuwe ideeën te testen en dit direct in de praktijk te brengen middels nieuwe campagnes en verbeterde proposities.

 

In de organisatie

 

E-commerce Manager werk je nauw samen met zijn/haar collega’s op het hoofdkantoor in Tilburg. Je werkt nauw samen met de Finance afdeling om data te analyseren en daar relevante inzichten uit te halen. Daarnaast werk je veel samen met de sales teams die in hetzelfde pand zitten. Als E-commerce Manager rapporteer je aan de Marketing Manager. Daarnaast krijg je ondersteuning op het gebied van design en DTP. Uiteindelijk moet  de E-commerce afdeling in de komende jaren uitgroeien tot een afdeling van zo’n vijf tot tien fte.

 

Ervaring

 • WO-niveau
 • 5+ jaar in e-commerce, fashion of consumenten- / lifestylemerken
 • Ervaring met Google Analytics, SEO en SEA

Persoonlijkheid

 • Ondernemend
 • Hands-on
 • Commercieel
 • Zelfstandig
 • Assertief
 • Analytisch
 • Communicatief

Mocht het bovenstaande je aanspreken, dan verneem ik het graag. 

Roderik Leopold, roderik@sennasearch.nl of 020-4288240